Foto: Shutterstock

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien nolēma sabiedriskā pasūtījuma daļas bērnu un jauniešu raidījumu veidošanai 2015. gadā uzticēt abiem konkursā startējušajiem pretendentiem - SIA "Vidzemes televīzija", kas veido programmu "Re:TV", un "Rīga TV24" veidotājai, AS "TV Latvija", informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga.

"Vidzemes televīzijas" piedāvājums paredz no šā gada 9. augusta veidot jaunu studijas diskusiju raidījumus "Atvērti pasaulei", kurā tiks risinātas sarunas par bērniem un jauniešiem interesējošām tēmām un jautājumiem. Raidījumos tiks demonstrēti arī pašu jauniešu veidoti video un foto materiāli. Raidījumi būs redzami svētdienās no plkst.20.30 līdz 21. Kopumā šogad iecerēts izveidot 20 raidījumus.

"TV Latvijas" piedāvājums paredz veidot raidījumu "Tete-a-tete ar Rīgu". Raidījuma mērķis ir izglītot un iepazīstināt Latvijas jauniešus ar kultūras daudzveidību, cilvēkiem un uzņēmumiem, kuri iedvesmo citus attīstībai. Šogad plānots izveidot 20 raidījumus, katru 26 minūšu garumā. Tie būs redzami svētdienās ar atkārtojumiem pirmdienās un sestdienās, informēja Berga.

Kā iepriekš informēja Berga, konkursa finansējums ir 14 684 eiro mēnesī.

Iepriekš līgums sabiedriskā pasūtījuma izpildei par bērnu un jauniešu raidījumu veidošanu bija noslēgts 2014. gada 2. janvārī ar SIA "Ogres televīzija". Piešķirtā finansējuma apjoms 2014. gadā bija 348 603, 59 eiro, iepriekš informēja NEPLP finanšu direktore Viviāna Zipa.

NEPLP 2. jūlija sēdē pieņēma lēmumu izslēgt SIA "Ogres televīzija" no galalietotājiem bez maksas izplatāmo televīzijas programmu zemes apraidei ciparformātā saraksta, ņemot vērā no VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) saņemto informāciju par pirmstermiņa līguma izbeigšanu ar SIA "Ogres televīzija". Šādu lēmumu LVRTC valde pieņēma, jo pēdējā gada laikā SIA "Ogres televīzija" ir izveidojies ievērojams parāds par saņemtajiem apraides pakalpojumiem un ar SIA "Ogres televīzija" nav izdevies vienoties par tādu parāda atmaksas grafiku, kas apmierinātu abas puses. No šā gada 2. jūlija virszemes apraidē bez maksas Latvijā ir skatāmi četri televīzijas kanāli.

13. jūlija sēdē izsludināja konkursu par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas veido televīzijas programmas un nodrošina to apraidi virszemes apraidē ciparformātā. Saskaņā ar konkursa nolikumu tā mērķis ir sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošana nacionālajiem komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem bērnu un jauniešu raidījumu veidošanai. Raidījumu veidošana paredzēta līdz brīdim, kad būs aizpildīta brīvā televīzijas programmas vieta bezmaksas televīzijas programmu izplatīšanas tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!