Šodien Reiterna namā svinīgā ceremonijā tika apbalvoti konkursa "Žurnālistikas cerības - 2003" uzvarētāji.
Par labāko televīzijas žurnālistu tika atzīta Rēzeknes Televīzijas žurnāliste Inga Čekša, par labāko radio žurnālistu - radio "Brīvā Eiropa" žurnālists Ģirts Salmgriezis un radio "SWH+" žurnāliste Elēna Samoilova.

Labākie laikraksta žurnālisti ir "Dienas" komentētājs Pēteris Strautiņš un laikraksta "'Čas" žurnālists Vadims Radionovs.

Diplomu kā labākā žurnāla vai nedēļas izdevuma žurnāliste saņēma Dana Sinkeviča no žurnāla "Ieva", bet par labāko reģionālo žurnālisti tika atzīta laikraksta "Kursas Laiks" pārstāve Ilze Lanka.

Par labāko ziņu aģentūras žurnālistu atzīta ziņu aģentūras BNS reportiere Inese Vilcāne.

Tā kā nebija pieteikts neviens pretendents, balva šogad netiks piešķirta fotožurnālistam un e-žurnālistam.

Kā ziņots, Latvijas Žurnālistu savienības (LŽS) desmito gadu rīkotajā konkursā bija pieteikušies gandrīz 30 pretendenti, vēl dažus izvirzīja konkursa žūrija.

Šogad žūrijas komisijā pretendentus vērtēja laikraksta "Čas" galvenā redaktore Ksenija Zagorovska, LŽS priekšsēdētāja Ligita Azovska, laikraksta "Talsu Vēstis" fotokorespondents Dainis Kārkluvalks, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes docents Miervaldis Mozers un pasniedzējs Aleksandrs Mirļins, laikraksta "Zemgales Ziņas" žurnāliste Maija Laizāne, ziņu aģentūras BNS direktore Līga Menģelsone, Tieslietu ministrijas preses sekretārs Leonards Pāvils, laikraksta "Diena" komentētājs Askolds Rodins un Nacionālā radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Imants Rākins.

Pretendenti konkursam varēja pieteikties paši vai arī tos izvirzīja mediju galvenie redaktori, vai kolēģi žurnālisti, iesniegumam pievienojot kandidātu spilgtākās publikācijas vai interesantāko raidījumu izklāstus.

Uz diplomu var pretendēt žurnālisti vecumā līdz 30 gadiem. Vērtējot darbus, tika ņemta vērā tematikas aktualitāte, saturīgums, formas un stila meistarība, žanra precizitāte, valodas prasme, ētikas kritēriji un rezonanse sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!