Foto: LETA

Ādažu novada domes deputāte Adrija Keiša pirmdien Nacionālās apvienības (NA) sēdē iesniegusi iesniegumu par izstāšanos no NA, pastāstīja apvienības pārstāvis Jānis Dombrava.

Apvienība jau iepriekš aicinājusi Keišu nolikt deputātes mandātu par sadarbību ar "Saskaņas centru" (SC).

NA saviem pašvaldību deputātiem ir aizliegusi veidot koalīciju – juridisku vai faktisku – ar deputātiem, kas pārstāv SC, "Par cilvēktiesībam vienotā Latvijā", Lindermana partiju vai "jebkuru citu prokremlisku partiju".

Pagājušajā nedēļā ar astoņām deputātu balsīm par un septiņām pret Ādažos par mēru kļuva Normunds Zviedris ("Vienotība") un no amata tika gāzts līdzšinējais pašvaldības vadītājs Māris Sprindžuks (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS).

Par Zviedri balsoja koalīcijas deputāti Artis Brūvers ("Sadarbība"), Karina Tinamagomedova (SC), Juris Antonovs (SC), Ilze Pētersone ("Vienotība"), Adrija Keiša (NA), Uģis Dambis (ZZS) un Edvīns Šēpers (ZZS) un pats Zviedris ("Vienotība").

Pret balsoja "Reģionu alianses" deputāti Kerola Dāvidsone, Pēteris Balzāns, Pēteris Pultraks, Valērijs Bulāns, Normunds Ruks, Liāna Pumpure, kā arī Sprindžuks (ZZS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!