Izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (V) nav zināms, kura pašvaldība iebildusi pret algu paaugstināšanu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, ceturtdien raidījumā "Rīta panorāma" pauda ministrs.

Saskaņā ar ministra pausto, izvērtējot pašvaldību finanšu iespējas, secināts, ka celt pirmsskolas pedagogu algas var nevien turīgākās valsts pašvaldības, bet arī tās, kuru budžeti nav tik lieli.

Šadurskis skaidroja, ka prasība par pirmsskolas pedagogu algu nepaaugstināšanu sākotnēji paredzētajā apmērā nākusi no koalīcijas partnera. Ministrs gan atteicās nosaukt, kurš no koalīcijas partneriem to pieprasījis.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Ministru kabinets otrdien apstiprināja jauno pedagogu darba samaksas modeli, kam spēkā jāstājas 1. septembrī. Paredzēts, ka pašvaldības, kurām nebūs iespēju celt pirmsskolas pedagogu atalgojumu līdz sākotnēji paredzētajiem 620 eiro, algas pārejas periodā varētu maksāt 560 eiro apmērā.

Šāda darba samaksas kārtība attiektos uz pedagogiem, kuri strādā ar bērniem līdz četru gadu vecumam (ieskaitot) un kuriem atalgojums tiek maksāts no pašvaldību budžeta.

Neapmierinātību ar izmaiņām pirmsskolas pedagogu atalgojumā paudusi Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA). Arodbiedrības pārstāvji pieļauj parakstu vākšanas iespēju par grozījumiem otrdien apstiprinātajos noteikumos. Tāpat nav izslēgtas arī protesta akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!