Foto: stock.xchng

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) un Krievijas vēstniecības līdzstrādnieka Aleksandra Hapilova elektroniskās sarakstes publicētājs, portāla “kompromat.lv” žurnālists Leonīds Jākobsons, kurš šā gada martā tika sadurts savas mājas kāpņutelpā Rīgas centrā, cīnoties par viņam piederošo informācijas nesēju paturēšanu iesniedzis sūdzību virsprokuroram Vilnim Ulmim.

Jau vēstīts, ka Jākobsons iepriekš sūdzējās par Valsts policijas (VP) rīcību, pārmetot tai nelikumīgu viņam piederošo datu nesēju paturēšanu, kas kratīšanā izņemti pirms gada - 2011.gada 15.decembrī, kad viņš tika aizturēts un viņam atsavināti datori, telefoni un citi informācijas nesēji.

Paziņojumā medijiem Jākobsons norāda, ka iesniedzis sūdzību Finanšu un ekonomisko noziegumu prokuratūras virsprokuroram Ulmim, jo viņam ne tikai netiekot atdoti datu nesēji, bet arī netiekot atbildēts uz jautājumiem pēc būtības.

Viņš raksta, ka par lēmumu noteikt viņa mājās izņemtajiem priekšmetiem lietisko pierādījumu statusu kriminālprocesā iepriekš jau sūdzējies virsprokuroram, taču saņēmis tikai inspektores atbildi. Tāpat iesniegumā norādīts vēl uz vairākām, Jākobsona ieskatā, nelikumībām.

Kā ziņots, Jākobsonam uzbruka šā gada 29.martā, ap pulksten 17 Rīgā, Čaka ielas 47.nama kāpņutelpā un viņš tika sadurts. Policija sāka kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Uzbrucēji esot bijuši divi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!