Foto: LETA

Saeima ceturtdien veselības ministres amatā apstiprināja līdzšinējo Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāju Andu Čakšu, portāls "Delfi" uzzināja Saeimā.

Par uzticības izteikšanu Čaksai balsoja 78 deputāti – gan koalīcijas, gan opozīcijā esošo partiju "Saskaņa" un "No sirds Latvijai" pārstāvji.

Pret Čakšas kandidatūru balsoja trīs deputāti – Mārtiņš Bondars (LRA), Juris Viļums (LRA) un Artuss Kaimiņš. Četri tautas kalpi – Inga Bite (LRA), Nellija Kleinberga (LRA), Jānis Ruks (LRA) un Ivars Zariņš (S) – balsojumā atturējās.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) deputātiem uzsvēra, ka reformas veselības aprūpē ir svarīgas jebkuram Latvijas iedzīvotājam un laika nav daudz.

"Jāatmet šaubas un bailes no nepopulāriem lēmumiem, un jāiet uz priekšu," viņš sacīja, uzsverot, ka Čakša spēs īstenot nepieciešamās reformas.

Čaksa iepriekš laikrakstam "Diena" norādīja, ka galvenie uzdevumi jaunajam veselības ministram ir veselības aprūpes finansēšanas modeļa izstrāde un tā virzīšana uz priekšu, kā arī primārās aprūpes stiprināšana.

Tāpat nākamajam veselības jomas pārstāvim valdībā būtu jādomā par atalgojumu sistēmā, lai netiktu zaudēti darbinieki, sacījusi Čakša.

Jau vēstīts, ka pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, līdzšinējais veselības ministrs Guntis Belēvičs atkāpās no amata. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas.

Pirmdien Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) lēma veselības ministra amatam oficiāli izvirzīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Čakšas kandidatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!