Foto: LETA

Saeima ceturtdien Fiskālās disciplīnas padomes locekļa amatā apstiprinājusi Innu Šteibuku, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Vakantajam amatam bija izvirzīti divi kandidāti: Inna Šteinbuka un Aivars Veiss.

Saeimas sēdē atklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm par Šteinbuku balsoja 54, pret – 16 deputāti, bet Veisu atbalstīja 15, pret bija – 55 deputāti.

Šteinbuka bijusi Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja, iepriekš arī strādājusi dažādos amatos Eiropas Komisijā, tostarp Starptautiskās Krimināltiesas budžeta un finanšu komitejā un Starptautiskajā Valūtas fondā, kā arī bijusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja un finanšu ministra padomniece.

Savukārt Veiss bijis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izpilddirektors, vadījis vairākus uzņēmumus, kā arī ieņēmis direktora amatu Valsts kasē.

Jaunas kandidatūras bija jāizvirza, jo amatu pēc apstiprināšanas Latvijas Bankas padomes locekļa amatā atstājis Mārtiņš Kazāks.

Padome strādā sešu locekļu sastāvā, no kuriem trīs izvirzīti pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra priekšlikuma, bet trīs – pēc vismaz desmit Saeimas deputātu priekšlikuma.

Padomes locekļus amatā apstiprina Saeima uz sešiem gadiem, un viens un tas pats loceklis amatu padomē var ieņemt ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas.

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai. Padome darbu uzsākusi 2014. gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!