Saeima ceturtdien piekrita deputātes Silvijas Šimfas (NSL) saukšanai pie administratīvās atbildības par valsts amatpersonu deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pārbaudē konstatējis, ka Šimfa deklarācijā par 2014. gadu nav norādījusi valdes priekšsēdētājas amatu sabiedriskajā organizācijā "Latgales Tūrisma asociācija", valdes locekles amatu partiju apvienībā "Atbildība - sociāldemokrātiska politisko partiju apvienība", kā arī partijā "Sociālā taisnīguma partija".

Deklarācijā, kuru iesniedz, stājoties amatā 2014. gada 4. novembrī, Šimfa nav norādījusi nedz šos amatus, ne arī valdes locekles amatu "Latvijas Sociālo reformu biedrībā" un amatu Latvijas cilvēku ar īpašām vajadzībām organizācijā "Sustento", teikts iesniegumā.

Šimfa debatēs Saeimā gan skaidroja, ka atzīst savu kļūdu tikai vienā gadījumā, savukārt saistībā ar valdes locekles amatu partijās viņa tos atstājusi, iesniedzot iesniegumu, taču organizācijas nav sakārtojušas dokumentos.

Līdz ar to jebkuram var piemērot šādu sodu, jo viņš nonācis juridiskā slazdā, minēja Šimfa.

Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā iespējams piemērot naudas sodu līdz 350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!