Foto: AFI
Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija trešdien uzklausīs darba grupu, kas izstrādā deklarāciju par vienlīdzīgu attieksmi pret Otrā pasaules kara karavīriem, liecina komisijas darba kārtība.

Komisijā aģentūrai BNS paskaidroja, ka deklarācijas projekta izstrādes darbs nav viegls un pagaidām vēl ir grūti spriest, kad tā varētu tikt pabeigta.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš apņēmies īstenot Otrā pasaules kara veterānu izlīguma veicināšanas procesu.

Šīs apņemšanās īstenošanai Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijā izveidota darba grupa Otrā pasaules kara veterānu jautājumu risināšanai, kura uz savu pirmo sēdi sanāca 2. oktobrī.

Darba grupai jāsagatavo Saeimas deklarācija, kas izsaka vispārīgo politisko nostāju, un arī jāsagatavo konkrēti likumprojekti.

Darba grupā strādā pa pārstāvim no katra Saeimā esošā politiskā spēka – komisijas vadītājs Ilmārs Latkovskis kā Nacionālās apvienības pārstāvis, Ingmārs Līdaka no Zaļo un zemnieku savienības, Valdis Liepiņš no Reformu partijas, Andrejs Judins no "Vienotības", Irina Cvetkova no "Saskaņas centra" un Gunārs Rusiņš kā neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!