Foto: LETA

Saeimas Juridiskā komisija otrdien vienbalsīgi atbalstīja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (NA) virzīto ierosinājumu no amata atbrīvot Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ināru Šteinerti, kura savas karjeras laikā iztiesājusi virkni “skaļu” lietu. Viņas tiesvedībā bijusi tā dēvētā “Banka Baltija” lieta, ķirurga Āra Audera krimināllieta, kā arī lieta pret motokluba “Brīvie vanagi” bijušo prezidentu Vilni Gavaru.

Šteinerte jau pērn bija paredzējusi amatu atstāt saistībā ar amata pildīšanas maksimālā vecuma sasniegšanu, taču viņas pilnvaras tika pagarinātas, ļaujot pabeigt iesākto krimināllietu iztiesāšanu. Šā gada sākumā jautājums Saeimas dienaskārtībā nonāca atkārtoti. 


Tiesneses Šteinertes atbrīvošanu no amata ceturtdien vienbalsīgi atbalstīja Saeimas Juridiskā komisija, bet par to vēl jābalso Saeimas plenārsēdē. Ja deputāti atbalstīs šo tieslietu ministra parakstīto lūgumu, Šteinerte tiesneša amatu atstās 21.februārī, portāls "Delfi" uzzināja Saeimā.

Portāla "Delfi" arhīvs liecina, ka Šteinertes tiesneses karjerā bijušas vairākas skaļas un plašu publicitāti guvušas lietas. Viņa skatījusi tā dēvēto "Bankas Baltija" krimināllietu, kurā piespriedusi cietumsodus bijušajam likvidējamās bankas Uzraudzības padomes priekšsēdētājam Aleksandram Laventam un bijušajam bankas prezidentam Tālim Freimanim.

Šteinerte vadījusi arī krāpšanā apsūdzētā ķirurga Āra Audera krimināllietu, kā arī lēmusi par cietumsodu motokluba "Brīvie vanagi" bijušajam prezidentam Vilnim Gavaram saistībā ar narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu un pārsūtīšanu lielā apmērā.

Šteinerte savulaik arī ieteikta ģenerālprokurora amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!