Foto: F64
Saeima ložas īrei Latvijas Nacionālajā operā gadā izlieto gandrīz 15 000 latu, informēja Saeimas Preses dienestā.

Kā norāda Preses dienests, līdzīgi kā Saeimai, loža operā ir arī Valsts prezidentam un Ministru prezidentam. Ložu operā regulāri izmanto ārvalstu delegācijas un viesi. Oficiālo vizīšu laikā ārvalsts spīkeru pavada Saeimas priekšsēdētājs vai kāds no Saeimas Prezidija locekļiem. Parlamentu sadarbības grupu vizīšu laikā viesus uz operu pavada deputātu grupas sadarbībai ar attiecīgo valsti priekšsēdētājs vai grupas loceklis.

Vairākas reizes īpašas nepieciešamības gadījumā Saeimas ložu izmantojis arī Ministru kabinets.

Pēdējā laikā Saeimas loža izmantota viesu delegācijām no Ukrainas, Moldovas, Ķīnas, Polijas, bijušās Dienvidslāvijas republikas Maķedonijas, Korejas un citām valstīm.

Saskaņā ar noslēgto līgumu Saeimas ložas nomas maksa gadā ir 14 622 lati.

Kā ziņots, iepriekš Saeimas Saimnieciskās komisijas sēdē deputāte Rasma Kārkliņa (V) mudināja meklēt iespējas vēl kaut kur ietaupīt, piemēram, izvērtējot, vai Saeimai vajadzētu īrēt ložu operā.

Saeimas 2012.gada budžeta izdevumi patlaban plānoti 11,46 miljoni latu, kas ir gandrīz par 3% mazāk nekā šogad, aģentūra LETA uzzināja Saimnieciskās komisijas sēdē.

Saeimas autobāzes uzturēšanai nākamgad paredzēti 1,7 miljoni latu, kas ir nedaudz mazāk nekā 2011.gadā, savukārt Saeimas darbības nodrošināšanai plānots izlietot 9,66 miljonus latu.

Sagatavotajā budžeta projektā paredzēts, ka pieaugs izdevumi darbinieku atlīdzībai, kā arī kapitālie izdevumi. Saeimas kancelejas direktora vietnieks Valdis Ziemelis skaidroja, ka darbinieku atlīdzības izdevumi pieaugs, jo no nākamā gada ir atļauts atvaļinājuma pabalsts līdz 50% no mēnešalgas.

Savukārt kapitālo izdevumu pieaugumu galvenokārt veidos datortehnikas iegāde, jo vairākus gadus taupības dēļ nekas neesot darīts un novecojusī tehnika drīz neļaus vairs normāli sazināties ar citām valsts iestādēm.

Nākamgad par 7% plānots samazināt iemaksas starptautiskajās organizācijās, un šī summa varētu būt 101 050 lati. 2012.gada budžeta projektā pagaidām nav plānoti līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Komisija vēl galīgo lēmumu par budžeta projektu nepieņēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!