Foto: LETA

Saeima ceturtdien ievēlēja Daci Ķezberi par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekli.

Ķezbere ir SIA "M.L. Grupa" valdes locekle, un viņu kā kandidāti vakantajam NEPLP locekļa amatam pieteica Jūrmalas vēstures un mākslas biedrība. Pretendentei ir žurnālistes izglītība un viņa jau iepriekš bijusi NEPLP locekle.

Cilvēktiesību komisija iepriekš uzklausīja piecus kandidātus, ko vakantajam NEPLP locekļa amatam bija izvirzījušas plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomas sabiedriskās organizācijas, skaidroja Saeimā.

Bez Ķezberes šim amatam bija pieteiktas vēl četras kandidatūras: žurnāla „Bilance" galvenais redaktors Guntis Rozenbergs, AS „Lauku Avīze" izdevniecības projektu vadītāja, literārā redaktore, žurnāliste Eva Mārtuža, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks, kultūras ministres padomnieks sabiedrības integrācijas un mediju politikas jautājumos Mārtiņš Kaprāns, kā arī Komunikoloģisko pētījumu centra valdes loceklis, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas lektors Aleksandrs Mirlins. NEPLP locekli amatā pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājuma uz pieciem gadiem apstiprina Saeima.

Jau vēstīts, ka šā gada aprīlī Saeima no NEPLP locekļa amata atbrīvoja Gintu Grūbi, kurš bija iesniedzis atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!