Foto: Publicitātes foto

Saeima jau ceturtdien lems par Nacionālās apvienības (NA) deleģētā Romāna Naudiņa apstiprināšanu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā.

Par to pirmdien, 24.martā vienojušās valdību veidojošās partijas.

Trešdien divas no koalīcijas partijām – Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Reformu partija (RP) – vēl iecerējušas tikties ar Naudiņu, tomēr šo politisko spēku frakciju vadītāji jau tagad pauž atbalstu NA izvirzītajam kandidātam.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis Naudiņu uzskata par piemērotu kandidātu, savukārt Vjačeslavs Dombrovskis no RP īpaši uzsvēra, ka NA kandidāta kompetenci, kuru viņam bijusi iespēja novērtēt, pusotru gadu kopā ar Naudiņu strādājot Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Naudiņa kandidatūra ir pa prātam arī Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), kam neesot iebildumu pret to, ka par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentāro sekretāru kļūs Einārs Cilinskis, kam viņa 15. martā uzteica darbu, tādējādi reaģējot uz nu jau bijušā ministra lēmumu piedalīties 16. marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa.

"Delfi" jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā Cilinska pārstāvētā NA nolēma vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam izvirzīt līdzšinējo ministrijas parlamentāro sekretāru Naudiņu, bet parlamentārā sekretāra amatam – bijušo ministru Cilinski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!