Foto: F64

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas no 2013.gada 1.janvāra atceļ obligāto retranslācijas pienākumu maksas televīzijas operatoriem un ļaus TV3 un LNT nākamgad prasīt samaksu par sava satura retranslāciju kabeļtelevīzijas tīklos.

Par likuma grozījumiem atbildīgā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija maija beigās nolēma virzīt projektu izskatīšanai Saeimā un lūdza likumu skatīt steidzamības kārtībā. Deputāti steidzamību gan noraidīja.

Likuma grozījumi paredz, ka obligāta retranslācija kabeļtelevīzijas tīklos, neprasot maksu no skatītāja, ir attiecināma tikai uz sabiedrisko televīziju jeb Latvijas Televīzijas (LTV) abām programmām. Patlaban likums paredz, ka arī nacionālie komerckanāli kabeļtelevīzijas tīklos un virszemes apraidē galalietotājiem ir bez maksas.

Portāls "Delfi" jau informēja – LTV ģenerāldirektors Edgars Kots atklātajā vēstulē Valsts prezidentam, Saeimas priekšsēdētājai un deputātiem norāda, ka likuma grozījumi sagatavoti viena komersanta – televīzijas kanālu TV3 un LNT īpašnieka "MTG Latvija" interesēs, uzskata sabiedriskās Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots. Viņš brīdina, ka iecerētās izmaiņas ļaus TV3 un LNT kļūt par maksas kanāliem un dos neierobežotas tiesības pieprasīt licences maksu no kabeļtelevīzijas operatoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!