Saeimas Ārlietu komisijas pirmajā sēdē ceturtdien par tās priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts bijušais Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš ("Vienotība").

Kalniņa kandidatūru izvirzīja deputāts Atis Lejiņš, un par viņu komisijas priekšsēdētāja amatā nobalsoja visi 11 komisijas deputāti.

Komisijas priekšsēdētāja biedra amatam Kalniņš izvirzīja Ivetu Griguli (ZZS), kas arī guva vienbalsīgu komisijas locekļu atbalstu.

Komisijas sekretāra amatam Kalniņš izvirzīja Sergeju Mirski (SC), un par šo kandidatūru vienprātības nebija. Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) norādīja, ka "Saskaņas centra" (SC) frakcija ir parakstījusi ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska ("Vienotība") demisijas pieprasījumu, tāpēc Mirska būšana šai amatā būtu pretrunīga. Dombrava sacīja, ka gatavs izvirzīt amatam Lejiņu, ja viņš tam piekrīt, taču bijušais Ārpolitikas institūta direktors, pateicies par uzticību, kandidēt atteicās.

Līdz ar to Dombrava bija vienīgais, kas nobalsoja pret Mirski, jo par viņu nobalsoja pārējie desmit komisijas deputāti, un Mirskis kļuva par Ārlietu komisijas sekretāru.

Jau ziņots, ka 10. Saeima ceturtdien ievēlēja visu sešpadsmit parlamenta komisiju locekļus, savukārt komisijas vadība katrai jāvēl savā sēdē. Ārlietu komisijā darbosies četri "Vienotības" pārstāvji - Ojārs Ēriks Kalniņš, Atis Lejiņš, Imants Lieģis un Linda Mūrniece. Tāpat šai komisijā strādās Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Iveta Grigule un Staņislavs Šķesters no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) "Saskaņas centra" (SC) pārstāvji Valentīns Grigorjevs, Sergejs Mirskis un Raimonds Rubiks, kā arī Guntis Ulmanis (PLL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!