Foto: LETA

Saeimas deputāte Ingūna Rībena nolēmusi izstāties no partijas "Vienotība", portālu "Delfi" informēja politiķe. Par izstāšanos no "Vienotības" otrdien paziņojusi arī Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule.

"Atzinīgi vērtēju Dombrovska valdības darbu grūtajos krīzes gados. Taču ļoti labi apzinos, ka patiesībā visu "veiksmes stāsta" smagumu uz saviem pleciem ir iznesusi tā latviešu tautas daļa, kas turas pie vērtībām, kuras mēdz dēvēt par nacionāli konservatīvām, proti, pie patriotisma un liktenīgas, negrozāmas pienākuma apziņas pret savu ģimeni, tautu, zemi un valsti," norāda Rībena.

Viņa uzver, ka stabilitāte ir nevis kāda politiska grupējuma spējā ilgāku laiku noturēties pie varas, bet gan vērtībās, kas ir palikušas nemainīgas kopš Latvijas valsts dibināšanas līdz pat mūsdienām.

"Nav viegli pamest partiju, pie kuras šūpuļa esmu stāvējusi ar vislabākajām domām un cerībām. Tomēr šobrīd – manā skatījumā – "Vienotība" cenšas apvienot sevī pārāk plaša idejiskā spektra politiķus," norāda politiķe.

Rībena 2002.gadā iestājusies partijā "Jaunais laiks". Rudenī viņa tiek ievēlēta 8.Saeimā un parlaments viņu apstiprina par kultūras ministri Eināra Repšes valdībā. 2004.gada martā līdz ar Repšes valdības demisiju zaudējusi kultūras ministra amatu. Pēc tam Rībena ievēlēta arī 9., 10. un 11.Saeimā, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Kursīte-Pakule 2006.gadā kandidējusi 9. Saeimas vēlēšanās no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" saraksta. No šīs partijas viņa izstājas 2008.gadā un pievienojas "Vienotībai" . 2010.gadā viņa ievēlēta par 10.Saeimas deputāti, bet 2011.gadā ievēlēta arī par 11.Saeimas deputāti no partiju apvienības "Vienotība" saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!