Saeimas deputāti pēc Saeimas plenārsēdes otrdien pulcējās parlamenta ēdnīcā, lai, baudot alu un piekožot sieru, ielīgotu Jāņus. Pasākuma sākumā ar kopīgu dziesmu, ozolu lapu vainagiem rotāti, uzstājās seši Jāņi.
Dziedāja Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, deputāti Jānis Leja, Jānis Gaigals, Jānis Ādamsons, Jānis Lagzdiņš un Jānis Čevers. Ar nokavēšanos ieradās arī "tēvzemiešu" deputāts Jānis Gailis, bet arī viņš tika pie vainaga.

Nedaudz nokavējoties, nepiedaloties līgo dziesmas izpildīšanā, ieradās arī bijušais "tautfrontietis" Jānis Škapars. Savukārt kreiso deputātu Jāni Jurkānu pasākumā vispār nemanīja. Kopā Saeimā ir 13 Jāņu.

Jāņi, ierodoties ar meijām rotātajā Saeimas ēdnīcā, tika sveikti, liekot viņiem galvā kuplus ozollapu vainagus. Pirmais uz ielīgošanu ieradās deputāts Ādamsons ar palielu, brūnu alus kausiņu. Tomēr viņš nevēlējās atklāt žurnālistiem, kur tādu ņēmis.

Pārējie Jāņi malkoja alu no krietni mazākiem stikla kausiņiem, kas bija pieejami ēdnīcā, savukārt Andrejs Panteļējevs no alus atteicās un dzēra minerālūdeni. Pasākuma rīkotāji žurnālistiem sacīja, ka deputātiem tiek pasniegts triju šķirņu "Aldara" alus, bet siera šķirņu skaitu precīzi nosaukt nezināja.

Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume sarunā ar žurnālistiem atzina, ka Jāņu ielīgošana Saeimā ir tradicionāla un notiek ik gadu, izņēmums esot pagājušais gads, kad deputāti bijuši aizņemti prezidenta vēlēšanu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!