Foto: F64
Uz Saeimas drošības biroja vadītāja amatu pietiekušies septiņi kandidāti, informēja Saeimas Preses dienestā.

Pirmdien noslēdzas pretendentu pieteikšanās uz šo amatu, taču līdz 2. maijam tiks gaidīti pieteikumi, kas izsūtīti pa pastu un kuriem pasta zīmogs būs, vēlākais, 25. aprīlis.

Kā ziņots, Saeima ar oficiālo publikāciju izdevumā "Latvijas Vēstnesis" bija izsludinājusi atklātu konkursu uz parlamenta drošības biroja vadītāja amatu.

Pretendentiem uz šo amatu jābūt akadēmiskajai vai profesionālajai otrā līmeņa augstākajai izglītībai, iepriekšējai darba pieredzei drošības jomā valsts pārvaldē ne mazāk par pieciem gadiem, kā arī pieredzei vadošā amatā. Tāpat nepieciešama pieredze un prasmes normatīvo aktu izstrādē, atbilstība prasībām, lai saņemtu pirmās kategorijas atļauju pieejai valsts noslēpumam un sertifikātus darbam ar NATO un Eiropas Savienības klasificēto informāciju, kā arī kritiskās infrastruktūras objektu un klasificētās informācijas subjektu drošības pasākumu nodrošināšanas tiesiskā regulējuma pārzināšana.

No pretendentiem tiek prasītas arī plānošanas, organizatora un komunikācijas prasmes, spēja nodrošināt sekmīgu sadarbību ar citām Saeimas struktūrvienībām, valsts iestādēm un uzņēmumiem, valsts valodas prasme augtākajā līmenī, vismaz divu svešvalodu zināšana, kā arī prasme strādāt ar datoru, biroja tehniku un publiskajiem informācijas avotiem.

Saeimas drošības biroja vadītājam būs nepieciešams plānot, organizēt, vadīt un koordinēt biroja darbu, izstrādāt parlamenta kā kritiskās infrastruktūras objekta un klasificētās informācijas subjekta drošības stratēģiju un nodrošināt tās regulāru aktualizēšanu un īstenošanu, identificēt drošības riskus, kā arī sadarbībā ar drošības iestādēm plānot un organizēt nepieciešamos pasākumus to novēršanai.

Starp biroja vadītāja galvenajiem pienākumiem būs nodrošināt un uzraudzīt Saeimas informācijas sistēmas drošības pasākumus, sevišķās lietvedības organizēšanas kārtību, apakšreģistra biroja pārvaldību, kā arī slepenības režīma organizēšanu un klasificētās informācijas aizsardzību. Tāpat biroja vadītāja pienākums būs konsultēt Saeimas deputātus un parlamenta struktūrvienību darbiniekus jautājumos, kas saistīti ar drošības pasākumu nodrošināšanas normatīvo regulējumu un tā īstenošanu, sniegt atbalstu Saeimas drošības apdraudējuma pārvarēšanas operatīvās vadības un plānošanas nodrošināšanai u.c.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" iepriekš vēstīja, ka parlamentā plānots izveidot drošības biroju, bet līdzšinējais Saeimas iekšējās drošības vadītājs Jānis Gulītis varētu zaudēt darbu.

"Panorāma" ziņoja, ka pērnvasar Gulītis kopā ar kādu, iespējams, Drošības policijas darbinieku vienā no Rīgas kafejnīcām ticies ar Laimdotas Straujumas (V) valdības ministru, lai piedāvātu palīdzību cīņā pret netīkamu publikāciju parādīšanos presē, aicinot nodot kukuli publikāciju autoram, kuru vēlāk jau ar naudas summu varētu aizturēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!