Foto: Saeimas administrācija
Par 11.Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāju ceturtdien ievēlēta Zatlera Reformu partijas (ZRP) deputāte Zanda Kalniņa-Lukaševica, kas agrāk bija iepriekšējā Valsts prezidenta Valda Zatlera stratēģiskās analīzes un plānošanas padomniece.Bet par Par 11.Saeimas Ārlietu komisijas vadītāju ceturtdien ievēlēts Zatlera Reformu partijas (ZRP) deputāts, bijušais Tautas frontes aktīvists un Jūrmalas mērs Romualds Ražuks.

Kalniņa-Lukaševica komisijas vadītājas biedra amatam izvirzīja "Vienotības" pārstāvi Ati Lejiņu, kas guva vienbalsīgu atbalstu, bet par komisijas sekretāru ievēlēts "Saskaņas centra" (SC) deputāts Igors Pimenovs.

Eiropas lietu komisijā darbosies arī Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvji Jānis Dombrava, Dzintars Rasnačs un Kārlis Krēsliņš, Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputātes Iveta Grigule un Ilona Jurševska, kā arī SC pārstāvji Valērijs Agešins, Boriss Cilevičs, Sergejs Dolgopolovs, Nikolajs Kabanovs un Ivans Klementjevs.

Tāpat komisijas sastāvā ievēlēti "Vienotības" deputāti Ojārs Ēriks Kalniņš, Solvita Āboltiņa un Edvards Smiltēns, ZRP pārstāvji Kārlis Eņģelis un Inese Lībiņa-Egnere, kā arī Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis Jānis Junkurs.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedra amatam "Saskaņas centra" (SC) deputāts Sergejs Potapkins izvirzīja frakcijas biedru Sergeju Mirski, savukārt Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) mēģināja izvirzīt vispirms Ojāru Ēriku Kalniņu (V), bet pēc tam Ivetu Griguli (ZZS), taču viņi abi nevēlējās uz šo amatu pretendēt.

Līdz ar to balsojumā par komisijas vadītāja vietnieku kļuva Mirskis, pret kuru nobalsoja vienīgi Dombrava. Savukārt par Ārlietu komisijas sekretāri pēc Ražuka ieteikuma ievēlēta Grigule.

Saeimas Ārlietu komisijā darbosies arī Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvis Jānis Dombrava, SC deputāti Raimonds Rubiks, Sergejs Potapkins un Nikolajs Kabanovs, "Vienotības" pārstāvji Ojārs Ēriks Kalniņš un Atis Lejiņš, ZRP frakcijas vadītājs Valdis Zatlers, kā arī Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis Jānis Junkurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!