Foto: F64
Saeimas ģenerālsekretāra pienākumus uz laiku plānots uzticēt pašreizējam parlamenta izpilddirektoram Valdim Ziemelim.

Karina Pētersone trešdien aizvada pēdējo dienu parlamenta ģenerālsekretāra amatā. Pētersone pastāstīja, ka nodos lietas Ziemelim, kurš arī iepriekš aizvietoja viņu prombūtnes laikā. Viņš pildīs ģenerālsekretāra pienākumus līdz laikam, kad šajā amatā tiks iecelts cits darbinieks vai pienākumu izpildītājs.

Iepriekš parlamentā informēja, ka tiek apsvērtas vairākas iespējas jauna Saeimas ģenerālsekretāra izvēlei, tostarp meklējot šī amata pretendentus starp parlamenta esošajiem darbiniekiem.

Tikmēr arī Ziemelis ir iesniedzis atlūgumu, un tas ir pieņemts. Plānots, ka Ziemelis turpinās darbu vēl martā. Saeimas Preses dienestā norāda, ka tiek apsvērta iespēja izsludināt konkursu uz parlamenta Administrācijas izpilddirektora amatu.

Kā ziņots, ierosināts kriminālprocess par drošības prasību neievērošanu parlamentā. Kriminālprocess ierosināts saistībā ar faktu, ka Saeimas jaunajā ēkā, Jēkaba ielā 6/8, Nacionālās drošības komisijas telpas nevar akreditēt, jo tajās nav iespējams nodrošināt valsts noslēpuma aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!