Foto: F64
Latvijas Saeimas izdevumi 2016.gadā plānoti 24,58 miljonu eiro apmērā, liecina parlamenta mājaslapā pieejamā informācija.

Savukārt parlamenta budžets jeb pieejamie resursi šogad plānoti 23,64 miljonu apmērā, kas veido 941 tūkstoša eiro iztrūkumu. Saeimas budžetā 23,2 miljoni eiro tiek dotēti no valsts vispārējiem ieņēmumiem, savukārt 439 tūkstoši eiro - no parlamenta maksas pakalpojumiem vai cita veida pašu ienākumiem. Ienākumus Saeima gūst no tai piederošā nekustamā īpašuma iznomāšanas.

Lielāko daļu Saeimas izdevumu veido izmaksas, kas saistītas ar atlīdzību - 15,12 miljoni eiro. Savukārt 3,7 miljoni eiro paredzēti darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu, pabalstu un kompensāciju segšanai.

Vēl 3,4 miljoni eiro paredzēti parlamentam nepieciešamo preču vai pakalpojumu iegādei, no kuriem 557 tūkstoši eiro - mācību, darba un dienesta komandējumiem, kā arī darba braucieniem. Biroja precēm Saeima 2016.gadā tērēs 143 tūkstošus eiro, bet pasta, telefona un cita veida sakariem - 156 tūkstošus eiro.

Tāpat teju miljons - 874 tūkstoši eiro paredzēti saimniecības pamatlīdzekļiem, bet 1,4 miljoni eiro - datortehnikas, sakaru un cita veida biroja tehnikas nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!