Foto: LETA
Par 11.Saeimas Juridiskās komisijas vadītāju ceturtdien ievēlēta "Vienotības" pārstāve Ilma Čepāne, kas komisiju vadīja arī 10.Saeimā, amatu saglabāja arī Ina Druviete (V) - viņa ievēlēta par 11.Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāju, un šo amatu viņa ieņēma arī 10.Saeimā. Savukārt Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju arī jaunajā parlamentā vadīs "Vienotības" pārstāvis Ainārs Latkovskis.

Čepānes kandidatūru izvirzīja Valērijs Agešins (SC), sakot, ka viņa ir augstu kvalificēta juriste. Savukārt Čepāne pauda pārliecību, ka jaunā Juridiskā komisija varētu būt profesionālākā Saeimas vēsturē.

Par komisijas priekšsēdētājas biedri pēc Čepānes ieteikuma ievēlēta Zatlera Reformu partijas (ZRP) pārstāve Inese Lībiņa-Egnere, bet komisijas sekretāra amatā ievēlēts Agešins.

Juridiskajā komisijā darbosies arī Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvji Gaidis Bērziņš un Dzintars Rasnačs, Ilona Jurševska no Zaļo un Zemnieku savienības, "Saskaņas centra" deputāti Andrejs Elksniņš un Irina Cvetkova, "Vienotības" pārstāvji Andrejs Judins un Solvita Āboltiņa, kā arī ZRP deputāts Kārlis Eņģelis.

Savukārt Druvieti amatam izvirzīja Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), un viņa guva vienbalsīgu klātesošo deputātu atbalstu.

Par komisijas priekšsēdētāja biedri ievēlēta Druvietes izvirzītā Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāve, filoloģijas doktore Vineta Poriņa, bet par komisijas sekretāri kļuva Zatlera Reformu partijas deputāte Inga Vanaga.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā darbosies arī Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvis Raivis Dzintars, Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputāts Jānis Vucāns, "Saskaņas centra" pārstāvji Vladimirs Reskājs, Ņikita Ņikiforovs un Jānis Urbanovičs, "Vienotības" deputātes Janīna Kursīte-Pakule un Inguna Rībena, kā arī Guntars Bilsēns (ZRP).

Savukārt par 11.Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju ceturtdien komisijas pirmajā sēdē ievēlēts "Vienotības" pārstāvis Latkovskis, kurš šo komisiju vadīja arī 10.Saeimā.

Komisijas priekšsēdētāja biedra amatā ievēlēts "Saskaņas centra" (SC) pārstāvis Ivans Klementjevs, bet komisijas sekretārs būs Zatlera Reformu partijas deputāts Edmunds Demiters.

11.Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā darbosies arī Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK deputāts Kārlis Krēsliņš, Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputāti Jānis Klaužs un Kārlis Seržants, SC pārstāvji Jānis Ādamsons, Mihails Zemļinskis un Igors Meļņikovs, "Vienotības" deputāts Aleksejs Loskutovs, kā arī Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis Gunārs Rusiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!