Foto: LETA

10.Saeimas Juridiskās komisijas pirmajā sēdē pirmdien par tās priekšsēdētāju ievēlēta Ilma Čepāne ("Vienotība"), kas pirms kļūšanas par 9. Saeimas deputāti bija Satversmes tiesas tiesnese.

No 12 komisijas locekļiem sēdē piedalījās desmit, un visi atbalstīja vienīgās izvirzītās kandidātes Čepāne ievēlēšanu komisijas vadībā.

Čepāne priekšsēdētāja biedra amatam izvirzīja Valēriju Agešinu (SC), par kuru nobalsoja astoņi deputāti, bet divi atturējās. Savukārt par komisijas sekretāru vienbalsīgi tika ievēlēts Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Jau ziņots, ka 10. Saeima ceturtdien ievēlēja visu sešpadsmit parlamenta komisiju locekļus, savukārt komisijas vadība katrai jāvēl savā sēdē. Juridiskajā komisijā strādās Solvita Āboltiņa, Andis Caunītis, Ingmārs Čaklais un Ilma Čepāne no "Vienotības", kā arī Valērijs Agešins, Aleksandrs Jakimovs un Jānis Urbanovičs no SC. ZZS komisijā pārstāvēs Gundars Daudze, Dana Reizniece un Laimis Šāvējs. VL-TB/LNNK komisijā pārstāvēs bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, bet PLL – Inese Šlesere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!