Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien atbalstīja deputāta Jāņa Klauža (ZZS) izdošanu administratīvajai atbildībai.

Valsts policija lūgusi izdot Klaužu administratīvajai sodīšanai saistībā ar to, ka deputāts pārvietojies automašīnā, kurai nebija veikta valsts tehniskā apskate. Tāpat netika uzrādīta vienas dienas atļauja piedalīties ceļu satiksmē.

Par Klauža izdošanu administratīvajai sodīšanai vēl būs jālemj Saeimai. Parlaments par to varētu lemt 26.maija sēdē.

Kā ziņots, Klaužs varētu būt pēdējais vai viens no pēdējiem parlamentāriešiem, par kura izdošanu administratīvajai sodīšanai lems Saeima.

Saeima 19.maija sēdē galīgajā lasījumā pieņēma Satversmes grozījumus, atsakoties no deputātu administratīvās imunitātes. Pēc šo grozījumu stāšanās spēkā parlamentāriešus turpmāk varēs administratīvi sodīt, neprasot Saeimas piekrišanu. Veiktās izmaiņas pagaidām vēl nav stājušās spēkā - pēc to izsludināšanas grozījumi varētu stāties spēkā jūnijā.

Kā ziņots, Klaužs Lieldienu brīvdienās braucis ar automašīnu, kurai nav bijusi noteiktajā termiņā veikta valsts tehniskā apskate, un to konstatēja policija, iepriekš apliecināja pats politiķis.

Deputāts norādīja, ka atbalstīs savu izdošanu administratīvajai sodīšanai.

Politiķis norādīja, ka tagad attiecīgajam transportlīdzeklim tehniskā apskate ir veikta. Klaužam tika pārbaudīta arī alkohola klātbūtne organismā, taču tā netika konstatēta. Deputāts piebilda, ka pirms pārbaudes divas nedēļas nebija lietojis alkoholu. Politiķa un policistu komunikācija bija abpusēji pozitīva, piebilda Klaužs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!