Foto: Arhīva foto
Saeimas Ārlietu komisijas sēdes atklātās daļas noslēgumā izcēlās karstas debates starp nacionālās apvienības deputātiem un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V).

Sēdē deputāts Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK) informēja par vairākām vēstulēm, kuras adresējis Ārlietu ministrijai, saistībā ar Herberta Cukura lietu. Deputāts pārmeta, ka ministrija izvairījusies sniegt plašas atbildes uz vēstulē paustajiem jautājumiem.

Savukārt Rinkēvičs uzsvēra, ka uz daudziem jautājumiem atbildējis ārpolitikas debatēs un viņš negrasoties ielaisties "garās diskusijās". Turklāt ministrija neplāno nekādas tālākas darbības. "Uzskatu šo jautājumu par slēgtu," viņš sacīja, norādot, ka Kiršteinam tiks atbildēts rakstiski.

Ar to mierā nebija Kiršteins, sakot, ka tā arī no ministra nav saņēmis atbildi, retoriski vaicājot: "Vai arī mums ir jāmeklē cits ārlietu ministrs?"

Viņam piebalsoja arī Jānis Dombrava, kurš atzina, ka no ministra bija gaidījis cita veida atbildi. "Ņemot vērā, ka jums ir bijušas problēmas ar melu izplatīšanu, dezinformācijas izplatīšanu, kaut vai par Ungārijas patruļlidmašīnu sasaisti ar migrācijas jautājumu, kur pēc tam Ungārijas vēstniecei ar mediju starpniecību nācās taisnoties, ka tā bija absolūta nepatiesība," viņš sacīja, aicinot ministru atzīt savas kļūdas.

Uz to ministrs atbildēja, ka ar melīgas informācijas izplatīšanu tobrīd nodarbojies tieši Dombrava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!