Foto: LETA

Saeimā pārstāvētie politiskie spēki atbalsta Jēkaba Straumes kandidatūru Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatam.

Atbalstu Straumes kandidatūrai Saeimas balsojumā apliecināja partijas "Vienotības", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, "Saskaņas", Latvijas Reģionu apvienības un "No sirds Latvijai" pārstāvji un sagaidāms, ka pretendentu atbalstīs arī Zaļo un zemnieku savienība.

Balsojums par Straumes apstiprināšanu KNAB priekšnieka postenī varētu notikt rīt, 15. jūnijā, Saeimai vienojoties šo jautājumu iekļaut sēdes darbakārtībā.

Kā ziņots, valdība 6. jūnijā atbalstīja Straumes iecelšanu KNAB priekšnieka amatā. Par viņa apstiprināšanu vai neapstiprināšanu KNAB priekšnieka amatā galīgais lēmums būs jāpieņem Saeimai.

1976. gadā dzimušais Straume vairāk nekā 16 gadus strādājis Militārās izlūkošanas un drošības dienestā, no tiem desmit gadus - pārvaldes priekšnieka amatā. Pirms tam viņš strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā.

Straume apstiprināšanas gadījumā sola ierobežot ārēji redzamas ažiotāžas ar izmeklēšanas darbībām, kas izpaudušās KNAB darbiniekiem "slēpjoties aiz maskām un personas publiskas saplosīšanas".

Iepriekš Aizsardzības komisijas sēdē viņš atzina, ka Latvija ir demokrātiska valsts un KNAB apkarošanas blokam nevajadzētu ārēji redzamās procesuālajās darbībās pielietot taktiku, kas līdzinās Holivudas filmām ar maskās tērptiem vīriem. Tas nozīmē, ja nepieciešams veikt kādas darbības, tad tām nevajadzētu noslēgties ar korupcijas lietā iesaistīto personu "plosīšanu sabiedrības acu priekšā." Šādas darbības graujot biroja uzticību sabiedrības priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!