Foto: LETA

Saeimas Prezidijs šodien nolēma prasīt Saeimas Kancelejas direktoram Mārim Steinam sniegt paskaidrojumus par to, kādi risinājumi rasti tādas situācijas novēršanai, ka parlamentā nav iespējams saņemt e-pasta vēstuli, kura nav izlaista cauri surogātpasta jeb mēstuļu filtram.

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (V) norādīja, ka viņa šī iemesla dēļ nav saņēmusi e-pasta vēstuli no Vācijas vēstniecības Latvijā. Steins vēstulē Lībiņai-Egnerei esot skaidrojis, ka, lai uzzinātu par to, vai e-pasta vēstule nav palikusi mēstuļu filtrā, par to telefoniski ir jāsazinās ar atbildīgo nodaļu Saeimā. Politiķe šo pieeju dēvē kā absurdu pēc būtības, jo adresāts nevar zināt, ka viņam domātā vēstule ir palikusi mēstuļu filtrā. Šī situācija apliecina, ka Steinam trūkst izpratnes par šo gadījumu, norādīja Lībiņa-Egnere.

Vaicāts par šiem pārmetumiem, Steins norādīja - kā ierasts gadījumos ar paskaidrojumu prasīšanu, arī šoreiz par minētā paskaidrojuma saturu ir uzzinājis Prezidija sēdes laikā, tāpēc nevar uzreiz sniegt visas atbildes. Kancelejas vadītājs uzskata, ka e-pasta vēstuļu sistēma strādā labi. Apmēram 85% no saņemtajām vēstulēm nonāk filtrā tāpēc, ka ir nākušas no drošības kritērijiem neatbilstoša servera.

Steins pauda, ka e-pasta sūtītājam, rakstot svarīgu informāciju, ir iespēja, izmantojot citu saziņas līdzekļi, informēt par e-pasta vēstules nosūtīšanu. Tāpat sūtītājs var reaģēt uz to, ka viņš nesaņem apstiprinājuma e-pastu par vēstules saņemšanu.

Prezidijs nolēma, ka Kancelejas vadītājam paskaidrojums jāiesniedz līdz 12.maija plkst.14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!