Foto: LETA
Parlamenta rudens sesijā administratīvi tikuši sodīti seši Saeimas deputāti, liecina parlamentam sniegtā informācija.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šo informāciju izskatīs nākamnedēļ, bet vēl pēc nedēļas par pārkāpumiem tiks paziņots parlamenta sēdē. Mandātu komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S) sacīja, ka pozitīvi ir tas, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu samazinājies sodīto deputātu skaits.

Četri no deputātiem sodīti par ceļu satiksmes pārkāpumiem - par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu Ivaram Zariņam (S) un Jurim Viļumam (LRA) piemērots naudas sods, bet Artim Rasmanim (ZZS) - izteikts brīdinājums. Savukārt Romualdam Ražukam (V) piemērots naudas sods par dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošanas noteikumu pārkāpšanu.

Tikmēr Ivanam Klementjevam (S) bija jāmaksā sods par grāmatvedības, pārskatu iesniegšanas un statistiskās informācijas noteikumu neievērošanu. Deputātam Imantam Parādniekam (VL-TB/LNNK) piemērots naudas sods, jo viņš neesot ievērojis Rīgas domes saistošos noteikumus par reklāmas, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanu.

Šis apkopojums ir par deputātu pārkāpumiem rudens sesijā, kas ilga no 2.septembra līdz 27.decembrim, kā arī par laiku līdz ziemas sesijas sākumam.

Šāds apkopojums par deputātu pārkāpumiem iesniegts Saeimai, jo pērn maijā parlaments pieņēma Satversmes grozījumus, atsakoties no parlamentāriešu imunitātes administratīvo pārkāpumu gadījumos. Pašreizējā kārtība nosaka, ka reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

Šis ir otrais gadījums, kad pēc Satversmes izmaiņām Saeimā iesniegts šāds apkopojums. Iepriekšējā apkopojumā bija informācija par desmit sodītiem deputātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!