Foto: F64

Latvijas Zaļā partija (LZP) savās rindās uzņēmusi Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidentu Raimondu Bergmani, kurš Saeimas vēlēšanās varētu kandidēt Vidzemē ar, iespējams, piekto numuru.

Tāpat LZP valde nolēmusi, ka tās agrākais Rīgas mēra amata kandidāts Guntis Belēvičs 12.Saeimas vēlēšanās būs saraksta līderis Rīgā, bet Saeimas deputāts Kārlis Seržants varētu būt otrais numurs Zemgalē, pastāstīja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Iepriekš bija iecerēts, ka Belēvičs kandidēs Zemgalē, bet Seržants - Rīga. Attiecīgās izmaiņas veiktas pēc Seržanta ierosinājuma un tām piekritīs arī Belēvičs.

Šādas izmaiņas būs jāapstiprina ZZS valdē, kas notiks nākamnedēļ. ZZS valde nākamnedēļ varētu arī pieņemt galīgo lēmumu par kandidātu sarakstiem 12.Saeimas vēlēšanām. Tāpat nākamnedēļ ZZS sāks oficiālās diskusijas, lai izvēlētos ZZS premjera kandidātu, tomēr šī lēmuma pieņemšana varētu prasīt kādu laiku, piebilda Tavars.

Kā ziņots, 12.Saeimas vēlēšanās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta līderi katrs savā vēlēšanu apgabalā būs arī Augusts Brigmanis, Jānis Dūklavs, Dana Reizniece-Ozola un Raimonds Vējonis, pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Brigmanis.

Viņš pats būs pirmais Zemgales vēlēšanu apgabalā, zemkopības ministrs Dūklavs kā pirmais numurs kandidēs Vidzemē, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Reizniece-Ozola būs augstākajā vietā Kurzemes sarakstā, bet aizsardzības ministrs Vējonis būs pirmais Latgalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!