Foto: LETA

Partija "Latvijas attīstībai" (LA) atsaukusies "Kustības "Par!"" aicinājumam apspriest iespējamo sadarbību rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, portālam "Delfi" pastāstīja LA priekšsēdētājs un Rīgas domes deputāts Juris Pūce.

Partija LA ir apņēmības pilna startēt 13. Saeimas vēlēšanās. Pūce pauž gandarījumu, ka "Kustība "Par!"" ir nonākusi līdz šim solim, jo jau no 2016. gada LA aicina visus centriski eiropeiskās politiskās partijas vienoties par kopīgu startu – gan Rīgas domes, gan Saeimas vēlēšanās.

Abi politiskie spēki jau ir vienojušies par kopīgu tikšanos. "Mani iepriecina, ka "Kustībai "Par!"" ir ļoti līdzīgs uzskats mums, ka ir jāsāk pamatīga saruna, ko mēs gribam kopā izdarīt, par ko mēs varam vienoties. Akcents uz to, ka vienosimies par kopīgo, nevis meklēsim visādas atšķirības. Tā arī to rezultātu var panākt," pārliecināts LA priekšsēdētājs.

Politiķis vēl neprognozē, vai tiks panākta vienošanās par kopīgu startu: "Tas ir sarunu rezultāts."

Abas partijas esot sagatavojušas savu "vērtību papīru – sarunu papīru". Pūce redz, ka par dažiem jautājumiem būtu jāpadiskutē detalizētāk, taču nepārvaramu problēmu nav.

LA priekšsēdētājs apstiprināja, ka pats arī kandidēs 13. Saeimas vēlēšanās.

Ziņots, ka partija "Kustība "Par!"" vairāku partiju līderiem piedāvās apspriest sadarbību Saeimas vēlēšanās.

Pamatojoties uz partiju programmām un "Kustības "Par!"" biedru aptaujas rezultātiem, Pavļuts uzrunājis partiju – "Progresīvie", "Izaugsme", "Latvijas attīstībai", "Vienotība" un Jauno konservatīvo partija – līderus.

Vēstīts, ka tad, ja vēlēšanas notiktu janvārī, par "Kustību "Par!"" gatavi būtu balsot – 1,4%, liecina pētījumu centra SKDS veikta pilsoņu aptauja, kas tapusi pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma.

Savukārt lielāko vēlētāju atbalstu saņemtu "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

No aptaujātajiem 26% nezināja, par ko balsotu vēlēšanās, savukārt 16,5% nepiedalītos Saeimas ievēlēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!