Foto: LETA

Svētdien, kad tiek atzīmēta Skolotāju diena, Latvijas pedagogus sveic arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, vēlot tiem spēt ne vien sniegt skolēniem zināšanas, bet arī izkopt viņu zinātkāri un personību.

"Mūsdienu mainīgajā pasaulē izglītības galvenais uzdevums ir ne tikai sniegt zināšanas, bet arī attīstīt prasmes un veidot personību," vēlējumu svētku dienā sāk prezidents.

Viņš atzīst, ka sagatavot bērnus un jauniešus nākotnes nezināmajiem un neparedzamajiem apstākļiem, ir liels izaicinājums: "Paldies katram no jums par darbu, ko ik dienas veicat skolēnu personiskās izaugsmes veicināšanai, sniedzot arvien jaunas zināšanas un motivējot sasniegt arvien jaunus mērķus!"

Īpašajā dienā Vējonis arī pašiem pedagogiem vēl izkopt savu personību, jo tieši skolotāju aizrautība ļaus iemīlēt zināšanas un sekot tām dzīves laikā, tādējādi veidojot "vēl spējīgāku, atbildīgāku un patriotiskāku Latvijas paaudzi".

"Mūsu valsts simtgades gadā – lai gandarījums par paveikto, lai spēks un pacietība izvirzīt un sasniegt jaunus mērķus! Lai jūsu sniegtās zināšanas un prasmes sniedz ieguldījumu mūsu brīvās, demokrātiskās valsts attīstībā un ir ceļamaize jauniešiem viņu ceļā uz iedvesmojošiem sasniegumiem!" pauž prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!