Foto: F64

Glābēji darbus Zolitūdē sagruvušajā veikalā "Maxima" atsāks vēlāk, pašiem izsaucot apzinātus, kontrolētus ēkas konstrukciju nogruvumus, svētdienas rītā sacīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane. Ministrijas pārstāve izteica cerību, ka bojā gājušos vairs neatradīs.

Sestdien vakarā veikala drupās notika trešais nogruvums, pēc kura tika nolemts glābēju drošības dēļ pārtraukt darbus. Naktī Iekšlietu ministrijā tika sasaukta arī atbildīgo speciālistu komisija, kuri lēma par tālāko rīcību. Pa nakti tika uzstādītas ēkas ģeometriskās mērierīces, lai saprastu ēkas stāvokli.

Pētersone-Godmane sacīja, ka glābšanas darbus varētu atsākt ap pulksten 12. Tad glābēji vairs nestrādās ar rokām, bet gan ar tehniskajiem līdzekļiem, pašiem izraisot nogruvumus, demontēs ēkas paliekas. Šāds lēmums ir pieņemts, jo ir skaidrs, ka no jauniem iegruvumiem nav iespējams izvairīties, un pašiem tos izraisīt ir drošāk glābējiem.

Joprojām cilvēku atrašana ir glābēju prioritāte, taču Pētersone-Godmane izteica cerību, ka jaunus bojā gājušos ēkā vairs neatradīs.

Svētdien Valsts policijas mājas lapā arī būs pieejama informācija par visiem 54 bojā gājušajiem cilvēkiem.

Jau vēstīts, ka ceturtdien ap pulksten 18 vakarā "Maxima" lielveikalā iegruva jumts. Traģēdijā bojā gāja 54 cilvēki, trīs no tiem ir glābēji. Policijā ir sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!