Foto: DELFI

Likumsargi ceturtdien saistībā ar 16. marta pasākumiem aizturējuši piecas personas, kuras patlaban nogādātas policijas iecirknī, žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Artis Velšs.

Divas personas aizturētas par nepakļaušanos policijai. Par to sākta administratīvā lieta, bet pašas personas nogādātas iecirknī, savukārt trīs personas aizturētas par sapulču, gājienu un piketu norises pārkāpumu. Aizturētie centušies nesaskaņoti piketēt, tāpēc viņi aizturēti un nogādāti policijas iecirknī.

Velšs apstiprināja, ka viens no aizturētajiem ir antifašists Aleksandrs Giļmans. Kā aģentūrai LETA pastāstīja biedrības "Latvijas Antinacistiskā komiteja" pārstāvis Josifs Korens, VP saistībā ar sapulču, gājienu un piketu norises kārtības pārkāpšanu aizturējusi arī Alekseju Šaripovu un Eduardu Gončarovu.

Visiem aizturētajiem policija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus.

Velša vērtējumā, ka līdz šim notikušie 16. marta pasākumi aizvadīti mierīgi. Pieteiktie pasākumi notikuši atbilstoši likumam, un tajos nav nav nopietnu pārkāpumu.

Policijas pārstāvis pauda prieku, ka visas sabiedrības grupas ievērojušas savas tiesības paust viedokli, bet policijai izdevies nodrošināt kārtību.

Policijas pārstāvis informēja, ka šogad ir palielinājies gājienā iesaistīto personu skaits. Kopumā gājienā piedalījušies aptuveni 2000 cilvēku, stāstīja Velšs.

Tāpat policijas aplēses liecina, ka šogad ir samazinājies pasākumu vērotāju skaits.

Iekšlietu ministrijā portāls "Delfi" uzzināja, ka Valsts robežsardze saistībā ar 16.marta pasākumiem šogad uz valsts robežas nevienu nav aizturējusi, tā liedzot dalību plānotajos pasākumos.

Jau vēstīts, ka arī šogad norisinājās tradicionālais leģionāru piemiņas dienas gājiens no svētā Jāņa baznīcas līdz Brīvības piemineklim, ko, tāpat kā citus gadus, ieskauj Valsts policijas uzstādītās norobežojošās barjeras. Gājiena norisei līdzi varēja sekot portāla "Delfi" teksta un video tiešraidē.

Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā.

Rīgas domē leģionāru piemiņas dienā, 16. martā, pasākumus bija pieteikušas dažādas pretēji noskaņotas organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!