Foto: F64

Drošības policija rūpīgi monitorē situāciju Latvijā saistībā ar augošajiem terorisma draudiem Eiropā, taču patlaban nekas neliecina par apdraudējumu no ārvalstu kaujinieku puses. Tāpēc atsevišķiem ebreju kopienas objektiem Latvijā apsardzi pastiprināt nav plānots, ceturtdien ziņo Latvijas Radio.

Kā Latvijas Radio atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), Drošības policija monitorē situāciju valstī. Patlaban pastiprinātu terorisma draudu Latvijā neesot, taču nepieciešamības gadījumā Drošības policija var tikt aicināta pastiprināt noteiktu objektu apsardzi.

Nozares ministrs skaidroja, ka ebreju kopienas īpašumu izķēmošanai nevar vilkt paralēles ar terorismu.

Vēl janvārī ministrs norādīja, ka terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems un tuvākajā laikā nemainīsies. Toreiz ministrs sacīja, ka terorismu draudu līmenis valstī nav palielinājies saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības padomē, taču visiem dienestiem ir palielinājies darba apjoms.

"Iekšlietu nozares dienesti strādā pastirpinātā režīmā. Vairāk darba ir ne tikai drošības policijai," iepriekš izteicās ministrs. Taču kopumā Eiropā terorisms ir lielākais apdraudējums, īpaši saistībā ar ārvalstu kaujiniekiem.

Eiropas Savienības dalībvalstu prioritātes cīņā ar terorismu ir vēršanās pret ārvalstu kaujinieku fenomenu, radikalizēšanās novēršana, dienestu sadarbība, teroristu finansēšanas kanālu slēgšana un stratēģiskās komunikācijas uzlabošana, iepriekš sacīja ministrs, norādot, ka praktiskie soļi, kurus nepieciešams spert ES līmenī, ir vienošanās par Pasažieru datu reģistra (PNR) direktīvu un drošības pārbaužu uzlabošana uz ES ārējām robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!