Foto: Publicitātes foto
Piektdien Valmierā, "Sajūtu parkā" uguns nopostījusi kokos izvietotās takas objektu "Putnu ligzda" - ap koku 5,5 metru augstumā izvietotu salmu mājiņu, portālu "Delfi" informēja "Sajūtu parka" pārstāve Lelde Bukovska.

Ugunsgrēks izcēlies laikā no pulksten 16 līdz 17.

Parka pārstāvji ir sarūgtināti par notikušo un uzskata, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana. Turklāt ļaundariem bija īpaši jānopūlas, jo konstrukcija atradās kokā piecu ar pusi metru augstumā.

Bukovska uzskata, ka objektu nevarēja aizdedzināt kāds, kas gājis pa šo kokos izvietoto taku, jo tobrīd taka bija slēgta. Tā atvērta nedēļas nogalēs. "Tas ir izdarīts garām ejot, no lejas. Tātad mērķtiecīgi līdz augšai ar kaut ko tā uguns ir jādabū. Tas nemaz nav vienkārši. Noteikti bija jāpieliek lietā arī iztēle un plānošana, kā to visu izdarīt," secina Bukovska.

Aculiecinieki arī esot manījuši iespējamos vaininiekus.

Valsts policijas pārstāve Anžela Geļjanu skaidro, ka pašlaik nav aizdomās turamo. Policija turpina noskaidrot apstākļus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portāls "Delfi" uzzināja, ka piektdien pulksten 17.03 tika saņemts izsaukums uz Jāņa Daliņa ielu Valmierā, kur 44 kvadrātmetru platībā degusi meža zemsedze un niedru māja. Tika konstatēts, ka no objekta "Putna ligzda" krītošās niedres aizdedzinājušas meža zemsedzi.

Uz vietas strādāja pieci ugunsdzēsēji no Valmieras un Valkas daļas Strenču posteņa, un 40 minūšu laikā liesmas tika nodzēstas.

Pēc ugunsgrēka taka tika slēgta, lai nodegušo posmu varētu atjaunot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!