Foto: Shutterstock
Trešdien stājas spēkā regulējums par uzturlīdzekļu parādnieku datu publiskošanu.

No trešdienas Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas (UGFA) mājaslapā tiks publiskotas ziņas par uzturlīdzekļu parādniekiem, norādot nemaksātāju vārdu, uzvārdu, personas koda otro daļu un dzimšanas gadu.

Jaunā regulējuma mērķis ir sekmēt bērna tiesību aizsardzību, kā arī veicināt vecāku pienākumu pildīšanu, tas ir, uzturlīdzekļu maksāšanu.

Ziņas par uzturlīdzekļu parādniekiem tiks publiskotas gadījumos, ja iesniedzējs tam piekritis un fonda administrācija nav saņēmusi no valsts vai pašvaldību iestādēm informāciju, ka ziņu publiskošana kaitētu bērna interesēm, kā arī tad, ja parādnieks nav persona ar invaliditāti vai persona, kas pārejošas darbnespējas dēļ nestrādā ilgāk kā sešus mēnešus gadījumos, kad darbnespēja ir nepārtraukta, vai vienu gadu triju gadu periodā gadījumos, kad darbnespēja atkārtojas ar pārtraukumiem.

Saistībā ar jaunā regulējuma stāšanos spēkā trešdien pulksten 10:30 Tieslietu ministrija (TM) informēs par uzturlīdzekļu parādnieku datu publiskošanu un uzturlīdzekļu saņemšanas procesa atvieglošanu. Kā norādīja TM preses pārstāve Ksenija Vītola, pasākumā piedalīsies tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Irēna Kucina, UGFA direktors Edgars Līcītis un Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!