Foto: stock.xchng
Otrdien un trešdien Rīgā, Ekonomikas ministrijā un Rīgas domē, notiks starptautisks darba seminārs velo un tūrisma nozares un pašvaldību pārstāvjiem jauna un unikāla velomaršruta izveidei Eiropā – "Dzelzs priekškars", informēja Ekonomikas ministrija.

Gandrīz pusgadsimtu Eiropu divās daļās sadalīja "Dzelzs priekškars" – robeža, kas stiepās no Barenca līdz Melnajai jūrai. Šī projekta mērķis ir dot iespēju cilvēkiem 6800 kilometru garā maršrutā labāk iepazīt ar šo robežu kādreiz šķirto valstu vēsturi, kultūru un tradīcijas, kā arī esošo militāro mantojumu.

"Dzelzs priekškara" maršruta projektā kopumā ir iesaistītas visas valstis, kuras "Dzelzs priekškars" ir šķērsojis. Maršruta ziemeļu daļa šķērsos Latviju, Lietuvu, Igauniju, Poliju, Somiju, Zviedriju un Vāciju. Projekta Nacionālais partneris no Latvijas ir Vidzemes tūrisma asociācija.

Projekta ietvaros Latvijas teritorijā ir paredzēta jauna 582 kilometrus gara "EiroVelo" maršruta izveide. Projekta ilgums ir 12 mēneši un tā īstenošanas laikā, konsultējoties ar pašvaldību un tūrisma profesionāļiem, uzņēmējiem tiks apzināts jaunais maršruts, kā arī esošā un nepieciešamā infrastruktūra.

Rīgā notiekošā starptautiskā semināra ietvaros divu dienu garumā projekta partneri informēs par pasākumu īstenošanu un turpmāk plānotajām aktivitātēm.

Semināra noslēgumā partneri dosies iepazīšanās velobraucienā maršrutā Rīga – Vecāķi - Kalngale, kas potenciāli varētu būt "Dzelzs priekškara" maršruta daļa. Seminārā Rīgā piedalīsies arī Eiropas Parlamenta (Vācija) deputāts Mihaels Krāmers, kurš ir šī projekta idejas autors un atbalstītājs. Projekts noslēgsies ar konferenci Briselē un Eiropas Parlamenta (Vācija) deputāta Mihaela Krāmera ziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!