Foto: DELFI
"Norvik Bankas" izsludinātās akcijas - Latvijas "Vikipēdijas" maratona ietvaros 13.aprīlī tiks dots starts tematiskajām rakstu nedēļām, kas ilgs līdz jūnijam.

Tematisko nedēļu ietvaros "Vikipēdijas" maratona partneri – "Delfi", Latvijas Universitāte (LU),Latvijas Radio 5 (LR5), Valsts Valodas centrs (VVC) un "Draugiem.lv" – aicina rakstīt "Vikipēdijas" rakstus par konkrētām tēmām.

Katrs no partneriem apbalvos labākā raksta autoru savā apakštēmā, speciālbalvu pasniegs Latvijas "Vikipēdijas" redaktori.

Maratona starpposmā – no aprīļa līdz jūnijam - katrs no maratona partneriem aicina rakstīt "Vikipēdijas" rakstus par kādu konkrētu tēmu un labāko rakstu autori tiks apbalvoti ar partneru speciālbalvām.

Starpposmu aizsāks LU, kas pieteikusi tēmu zinātne Latvijā, turpinās LR5 ar tēmu Latvijas jaunā mūzika, pēc tam sekos "Delfi" ar tēmu mediji Latvijā, VVC ar tēmu Latviešu grāmatu veidotāji: autori, tulkotāji, mākslinieki, izdevēji, "Draugiem.lv" ar tēmu mans novads un "Vikipēdijas" redaktori ar tēmu Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas.

Raksti tiks vērtēti šādās kategorijās: kvalitatīvākais raksts ar lielāko intelektuālo ieguldījumu (viens vai daži īpaši izstrādāti raksti); vērtīgākais devums (daudzuma un kvalitātes apvienojums); lasītākais raksts (autors, kura raksti tiek daudz lasīti vai viens raksts īpaši lasīts); interneta simpātijas balva.

Jau vēstīts, ka 11.martā pēc "Norvik Bankas" iniciatīvas tika dots starts Latvijas "Vikipēdijas" maratonam, kura mērķis ir aktivizēt un paplašināt latviešu valodas lietojamību mācību procesā, izziņā, pētnieciskajā darbā, būtiski palielinot rakstu skaitu Latvijas "Vikipēdijā".

Kopš kampaņas sākuma, 2015.gada 11.martā, rakstu skaits ir ievērojami pieaudzis – no aptuveni 400 rakstiem mēnesī līdz aptuveni 1000 rakstiem mēnesī.

Pašlaik Latvijas "Vikipēdijā" ir vairāk nekā 60 000 rakstu, kas nu jau pārsniedz rakstu skaitu Latvijas padomju enciklopēdijā. Tomēr maratona organizētāji uzsver, ka vēl aizvien vēl būtiski atpaliekam gan no Lietuvas (171 000 rakstu), gan Igaunijas (132 000 rakstu) "Vikipēdijām".

Maratona partneru kopīgi veidota žūrija vērtēs rakstus pēc vairākiem kritērijiem un kampaņas noslēgumā četri autori saņems vērtīgas balvas – "Samsung" planšetdatorus un viedtālruņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!