Foto: F64

Ceturtdien sākti Juglas kanāla krasta nostiprināšanas remontdarbi, lai uzlabotu drošību un būtu iespējams turpināt Juglas promenādes izbūvi, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Juglas kanāla krasts Miltiņpungā pie Vidzemes alejas ūdens līmeņa svārstību rezultātā, kā arī sniega un ledus kušanas ūdeņu ietekmē ir izskalots, tāpēc nepieciešams to nostiprināt. 2015. gadā Rīgas domes Mājokļu un vides departaments veica kuģošanas līdzekļu piestātnes remontdarbus, kā arī daļēji renovēja krasta nostiprinājumus - tika izbūvēti koka pāļu krasta nostiprinājumi uz Brīvības ielas pusi no kuģošanas līdzekļu piestātnes apmēram 30 metru posmā.

Šogad projektā paredzēts izbūvēt krasta nostiprinājumus piestātnes otrā pusē. Daļa nostiprinājumu tiks veidoti ar koka pāļiem, līdzīgi kā pērn izbūvētie krasta nostiprinājumi, bet daļa no krasta teritorijas tiks stiprināta ar dzelzsbetona plāksnēm, nepieciešamības gadījumā tiks veidots arī šķembu uzbērums. Krastmalas nostiprinājumu izbūves laikā paredzēta arī piekrastes akvatorijas apsekošana, un, konstatējot nogrimušus priekšmetus un atkritumus, tie tiks izcelti un utilizēti.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir noslēdzis līgumu ar SIA "Baltijas jūras ģeoloģijas centru", kas veic krastu nostiprināšanu aptuveni 320 metru garumā. Jau sākta veco dzelzsbetona plātņu demontāža.

Kopumā darbi varētu izmaksāt 169 974 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Tie tiks segti no Rīgas vides aizsardzības fonda līdzekļiem. Pēc Juglas kanāla krasta nostiprināšanas būs iespējams arī turpināt Juglas kanālmalas promenādes renovāciju, kurai no infrastruktūras fonda piešķirti 341 333 eiro.

Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija plāno rekonstruēt apstādījumus, izzāģējot vecos un bīstamos kokus, izveidojot koku vainagus un ierīkojot jaunus apstādījumus, tāpat plānots atjaunot gājēju celiņus, izbūvēt apgaismojumu, uzstādīt margas un citus teritorijas labiekārtojuma elementus - soliņus, atkritumu urnas un citus - gar Juglas kanāla malu.

Papildus tam ir paredzēts izbūvēt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un arī ar bērnu ratiņiem pieejamu noeju pie Juglas kanāla, kā arī izveidot piknika un atpūtas zonu.

Tas būs otrais posms Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas jau 2014. gadā sāktajiem labiekārtošanas darbiem, kas tika īstenoti pie daudzdzīvokļu mājām. Projekta pirmajā posmā tika veikta gājēju celiņu rekonstrukcija, apgaismojuma izbūve, apstādījumu rekonstrukcija, kā arī tika izveidots bērnu rotaļu laukums un senioru vingrošanas laukums. Papildus tam tika arī veikta kāpņu uz Juglas kanāla malas promenādi renovācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!