Foto: LETA

Tiesā ir ierosināts fotoradaru ieviesēja, uzņēmuma "Vitronic Baltica un Partneri" tiesiskās aizsardzības process, otrdien paziņojis uzņēmuma valdes loceklis Sergejs Borisovs.

Uzņēmums tiesā vērsies pagājušajā ceturtdienā, un dienu vēlāk ir ierosināta "Vitronic Baltica un Partneri" tiesiskās aizsardzības procesa lieta un saskaņā ar tiesas lēmumu uzņēmumam divu mēnešu laikā ir jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns.

Borisovs izplatītajā paziņojumā skaidro, ka kopš fotoradaru projekta sākuma uzņēmums tajā ir ieguldījis vairāk nekā trīs miljonus latu, taču atpakaļ saņēmis 220 tūkstošus latu. Tāpēc uzņēmumam ir vairākas neizpildītas saistības pret kreditoriem, kuri atsaka preču piegādes un pakalpojumu sniegšanu, savukārt tas apgrūtina radaru uzstādīšanu.

Tagad, kad tiesā ir ierosināts tiesiskās aizsardzības process, "Vitronic Baltica un Partneri" sākotnēji plāno izstrādāt un ar nozīmīgākajiem kreditoriem, tostarp Valsts policiju, saskaņot tiesiskās aizsardzības plāna pamatprincipus un tikai pēc tam tos iekļaut plānā, kas savukārt tiks saskaņots ar kreditoriem likumā paredzētā kārtībā. Par tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna apstiprināšanu lems tiesa.

"Vitronic Baltica un Partneri" ir pārliecināts, ka likumā paredzētā aizsardzība sniegs iespēju sekmīgi sakārtot attiecības ar kreditoriem un pabeigt fotoradaru projekta ieviešanu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā otrdienā, kad uzņēmums joprojām nebija uz ceļiem uzstādījis visus fotoradarus, valsts tam deva 20 dienas paskaidrojumu sniegšanai, solot pēc tam līgumu ar "Vitronic Baltica un partneri" izbeigt. Policijā paziņoja, ka tā nesaskata objektīvus iemeslus līguma neizpildīšanai.

Iepriekš pagarinājums uzņēmuma līguma izpildei dots divas reizes.

Atbilstoši līgumam "Vitronic Baltica un partneri" kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari. Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars - 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!