Foto: DELFI

Sākušies virskārtas atjaunošanas darbi Tallinas šosejas (A1) posmā no pagrieziena uz Tallinu Vidzemes šosejā līdz 6,3.kilometram iepretim Ādažiem, pavēstīja Latvijas valsts autoceļu pārvaldītājā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

"Būvdarbu ietvaros atjaunos hidroizolāciju un seguma virskārtu arī pārvadam pār Siguldas šoseju, pārvadam pār dzelzceļu, tiltam pār Baltezera kanālu un pārvadam pār šoseju Ādažos pie "Statoil" benzīntanka, remontēs arī posmā esošos divus gājēju tuneļus. Posmā noteikts ātruma ierobežojums, un tā šķērsošanai ir nepieciešamas papildu 10 minūtes," informēja kompānijā.

Paredzēts, ka būvdarbi, kurus veic kompānija "Lemminkainen Latvija", turpināsies līdz augusta sākumam. Būvdarbu līgumcena ir 1,7 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

LVC atzīmēja, ka asfalta virskārtas atjaunošana ik pēc aptuveni 8-12 gadiem (atkarīgs no satiksmes intensitātes un slodzēm katrā konkrētā autoceļā) ir jāveic uz visiem asfaltētiem autoceļiem, lai nodrošinātu to maksimāli ilgu un kvalitatīvu kalpošanu ar vismazākajām izmaksām. Attiecīgajā Tallinas šosejas posmā pēdējo reizi asfaltēšana veikta pirms 11 gadiem.

"Nomainot virskārtu, autoceļš var turpināt kalpot nākamos 8-12 gadus, bez problēmām nokalpojot plānotos 20 gadus un ilgāk. Turpretī, ja periodiskās uzturēšanas darbi netiek veikti normatīvi noteiktajā laikā, seguma bojājumi jau sāk skart nākamās asfalta kārtas, uz autoceļa pastiprināti sāk veidoties bedres. Tādā gadījumā izmaksas autoceļa savešanai braukšanas kārtībā jau ir nepieciešamas daudz lielākas," skaidroja uznēmumā.

Seguma atjaunošanas un pastiprināšanas darbi Tallinas šosejā turpinās vēl posmos no Svētciema līdz Salacgrīvai, tos paredzēts pabeigt līdz septembrim, un no Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai. Šie darbi notiek ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Valstij piederošais LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un rīko iepirkumus valsts vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!