Foto: DELFI

Salacgrīvas novada pašvaldība bez saskaņojuma ar Valsts vides dienestu (VVD) remontē ceļu dabas lieguma teritorijā, piektdien vēstīja TV3 raidījums "Bez tabu".

Vietējie iedzīvotāji sūdzējušies par pašvaldības patvaļu, veicot remontdarbus dabas liegumā. Attiecīgajā teritorijā remontē ceļu, kura malā atrodas viesu nams "Bērziņi", kura saimnieki ir ekspremjers Indulis Emsis un viņa sieva Anita Emse.

Ekspremjera sieva atzina, ka vērsusies pašvaldībā ar lūgumu atjaunot konkrēto ceļu, kas cietis pēc vētras pērnā gada ziemā.

Savukārt pašvaldībā raidījumam pauda, ka novada iedzīvotāji par šiem remontdarbiem tikuši informēti vietējā laikrakstā, bet pašu ceļu nolemts labot tāpēc, ka tas kļuvis satiksmei bīstams. Vienlaikus projektam esot piesaistīts finansējums no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas.

Tiesa gan, šie darbi nav saskaņoti ar VVD. Dienestā skaidroja, ka attiecīgie remontdarbi notiek jūras krasta aizsargjoslā, tāpēc šādiem darbiem veicams ietekmes uz vidi sākotnējais novērtējums un nepieciešams saskaņojums, kas nav iegūts.

VVD nosūtījis pašvaldībai vēstuli ar vairākiem jautājumiem saistībā ar šiem remontdarbiem, atbildi sagaidot līdz 21.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!