Valdība otrdien pieņēma noteikumus, kas paredz, ka valsts nodevas pamatlikme, iesniedzot dokumentus naturalizācijai, tiek samazināta par Ls 10. Izstrādātie noteikumi paredz, ka valsts nodevas pamatlikme par naturalizācijas iesniegumu iesniegšanu turpmāk būs Ls 20 līdzšinējo Ls 30 vietā.
Valsts nodevas likme no Ls 15 līdz Ls 10 samazināta arī vecuma un izdienas pensionāriem, otrās un trešās grupas invalīdiem, valsts akreditēto vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu klātienes izglītojamiem un valsts akreditēto augstākās izglītības iestāžu pilna laika studijās studējošiem.

Noteikumi paredz, ka valsts nodevas likme personām, kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā pirms naturalizācijas iesnieguma iesniegšanas nepārsniedz Ministru kabineta noteikto krīzes iztikas minimumu, kā arī Valsts nodarbinātības dienestā reģistrētajiem bezdarbniekiem un viņu ģimenes locekļiem, ģimenēs, kurās ir trīs un vairāk nepilngadīgi bērnu, ir 3 lati.

Noteikumi paredz, ka no valsts nodevas ir atbrīvotas politiski represētās personas, kuras par tādām atzītas saskaņā ar Latvijas Republikas tiesību aktiem, pirmās grupas invalīdi, bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kā arī valsts un pašvaldību sociālās aprūpes iestādēs uzņemtās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!