Foto: LETA

ASV un Eiropas Savienība (ES) nākamās sankcijas varētu vērst personiski pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, intervijā LTV norādīja LU Sociālo zinātņu fakultātes profesors Juris Rozenvalds.

Rietumvalstu mediju ziņas par to, ka Putins ir miljardieris arī Krievijā nav atstājušas labu iespaidu, sacīja Rozenvalds, minēdams, ka ASV un ES jaunās sanckijas varētu būt vērstas arī pret pašu Krievijas prezidentu.

Politologs pieļāva, ka sankcijas varētu skart Krievijas prezidenta banku kontus ārvalstīs.

Tāpat Rozenvalds intervijā sacīja, ka attiecībā uz naftu un gāzi Eiropa jau faktiski esot pieņēmusi lēmumu, ka Krievija nav drošākais partneris.

Jau vēstīts, ka jaunās ASV sankcijas, ko Vašingtona Ukrainas krīzes dēļ gatavojas piemērot Krievijai, skaršot Krievijas aizsardzības nozari un Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātas personas un uzņēmumus, paziņojis ASV nacionālās drošības jautājumu padomnieka vietnieks Tonijs Blinkens.

Jau ziņots, ka Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!