Foto: Shutterstock

Trešdien, 17.septembrī, mediķi slimnīcā Zemgalē nogādājuši kādu 19 gadus vecu puisi, kuram pēc "spaisa" pīpēšanas licies, ka viņu vajā un ka viņam grib uzbrukt ar ieroci, par ko viņš vērsies arī policijā, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Mediķi aizvadītajā diennaktī palīdzību snieguši arī vairākiem pacientiem, kuri traumas guva sadzīviskos apstākļos. Tā, piemēram, kāds 28 gadus vecs vīrietis Latgalē ar mačeti cirtis krūmus un iecirtis sev plaukstā – guvis dziļu brūci, muskuļu un cīpslu bojājumus. Savukārt Pierīgā 66 gadus vecs vīrietis remontējis neliela izmēra saimniecības traktoru, kad tas pēkšņi uzsācis kustību, pārbraucis vīrieša kājai, to saspiežot.

Slimnīcā aizvadītajā diennaktī Zemgalē nokļuvis arī kāds 25 gadus vecs vīrietis ar ķermeņa atdzišanu – vīrietis atrasts guļam zālē alkohola reibumā.

Latgalē mediķi slimnīcā nogādājuši 11 mēnešus vecu meitenīti, kura laikā, kad mammai tika veikta injekcija, pamanījās iedzert 90 % spirtu un guvusi mutes gļotādas apdegumus.
Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi devušies 1087 izsaukumos, no kuriem 176 saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!