Foto: F64

Partija "Saskaņa" aicina telekanālu TV3 atsaukt nepatiesas ziņas par deputātu Igoru Pimenovu (S), portālu "Delfi" informēja "Saskaņa" frakcijas konsultante Katrīna Iļjinska.

"Saskaņas" neapmierinātību raisījis ceturtdien, 4. janvārī, TV3 raidījumā "Ziņas" pārraidīts sižets par Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbu, kurā korespondents Jānis Eglītis, saka: "Strīķe mudināja sēdi neslēpt no sabiedrības acīm, jo sensitīvu informāciju tajā tāpat nevarēs apspriest, jo visiem zināms, ka ne Sudrabai, ne "saskaņietim" Igoram Pimenovam nav pielaides valsts noslēpumam."

Šī informācija nav patiesa, tāpēc frakcijas pārstāvji nosūtījuši TV3 ziņu producentei lūgumu to atsaukt, norāda Iļjinska.

Tālāk ziņas sižetā tiek intervēta bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietniece, pašreizējā Rīgas domes deputāte Juta Strīķe (JKP), kura – attiecībā uz jebkādu iespējamu slepenu informāciju – saka: "[..] ja arī Judinam ir kas zināms, tad viņš to nedrīkst paust Sudrabas klātbūtnē [..]". Tādējādi Strīķe netieši norāda, ka deputātei Ingunai Sudrabai (NSL) nav pielaides valsts noslēpumam, taču deputātu Pimenovu viņa nepiemin, uzsver "Saskaņas" frakcijas konsultante.

"Tādējādi secināms, ka informācija par to, ka Igoram Pimenovam nav pielaides, ir paša TV3 korespondenta "papildinājums", kurš nesaskan ar likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem" paredzēto žurnālista pienākumu sniegt patiesu informāciju," norāda Iļjinska.

"Saskaņa" aicina TV3 atsaukt nepatiesās ziņas un atvainoties.

Deputātam Pimenovam ir pielaide valsts noslēpumam, kura viņam piešķirta 2015. gadā kā Saeimas Eiropas lietu komisijas loceklim.

Ziņots, ka ceturtdien "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisija slēgtā sēdē iztaujāja ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, Strīķi un bijušo KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!