Foto: AFP/Scanpix
Partija "Saskaņa" Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā iesniegusi prasības pieteikumu pret Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu, lūdzot no viņas piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju 1000 eiro apmērā, pastāstīja "Saskaņa" preses sekretāre Katrīna Iļjinska.

"Prasībā "Saskaņa" prasa atzīt par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu Straujumas izplatīto informāciju, ka "partijai "Saskaņa" uzvarot Saeimas vēlēšanās, var tikt apdraudēta Latvijas neatkarība". Tāpat prasam Straujumai uzlikt par pienākumu atsaukt izplatītās ziņas, atvainoties, kā arī piedzīt no viņas morālo kompensāciju 1000 eiro un tiesāšanās izdevumus," paskaidroja Iļjinska.

Prasības pieteikums tiesā iesniegts 26.janvārī.

Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga aģentūrai BNS norādīja, ka ir interesanti, ka "Saskaņai" bija nepieciešams tiks ilgs laiks, lai vērstos tiesā. Viņa arī norādīja, ka Straujuma no teiktā neatkāpjas.

Tiesas pārstāve Ieva Dāboliņa ceturtdien norādīja, ka šāda lieta vēl nav tikusi ierosināta.

Jau vēstīts, ka Straujuma 12.Saeimas vēlēšanu dienā žurnālistiem pauda cerību, ka "Saskaņa" neiegūs daudz balsu, jo svarīga ir drošība Latvijā un "Saskaņa" to varētu apdraudēt.

"Gribas ticēt, ka mani ievēlēs parlamentā - Saeimā, tad redzēsim, kādi būs rezultāti. Es ticu, ka "Vienotība" uzvarēs un " Saskaņas centrs" tomēr neiegūs tik daudz balsu, jo svarīga ir drošība mūsu valstī. Par " Saskaņas centru" un neatkarību man pašreiz nav pārliecības," jo SC līderis Nils Ušakovs ir norādījis, ka Vladimirs Putins ir labākais prezidents Krievijai, sacīja Straujuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!