Foto: F64

Desmit partijas "Saskaņa" deputāti parakstījuši un iesnieguši Saeimas prezidijā izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) demisijas pieprasījumu, liecina Saeimas lēmumprojektu datu bāze.

Saeimas deputāti saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 29. pantu iesnieguši Saeimas prezidijam lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu Šadurskim.

Lēmuma projektu parakstījuši desmit "Saskaņas" deputāti: Andrejs Elksniņš, Jānis Urbanovičs, Ņikita Ņikiforovs, Ivans Klementjevs, Ivars Zariņš, Valērijs Agešins, Artūrs Rubiks, Jānis Tutins, Ivans Ribakovs un Igors Pimenovs.

"Saskaņas" deputātus neapmierina algu reformas izgāšanās, kā arī "nelojālo skolotāju" grozījumi Izglītības likumā, liecina Elksniņa mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicētais ieraksts.

Saeimas kārtības ruļļa 29. pants paredz, ka neuzticības izteikšanu ministram var iesniegt kā atsevišķu Saeimas lēmuma projektu. Šādu Saeimas lēmuma projektu var iesniegt Saeimas komisija vai ne mazāk kā desmit deputāti. Lēmuma projekta kopijas nekavējoties izsniedzamas deputātiem.

Lēmuma projekts iekļaujams Saeimas sēdes darba kārtībā ne agrāk kā piecas dienas, bet ne vēlāk kā desmit dienas pēc tā izsniegšanas deputātiem.

Ziņots, ka valdībā atbalstītie grozījumi Izglītības likumā paredz, ka ar izglītības iestādes vadītāju un pedagogiem, ja viņu darbība nebūs lojāla Latvijai un tās Satversmei, darba devējiem nekavējoties būs jāizbeidz darba tiesiskās attiecības.

Saskaņā ar likumprojektu būs aizliegts nodarbināt valsts, pašvaldības vai valsts augstskolas dibinātas izglītības iestādes vadītāju, ja viņa profesionālā darbība novērtēta neapmierinoši.

Persona, ar kuru izbeigtas darba tiesiskās attiecības iepriekš uzskatīto iemeslu dēļ, nevarēs ieņemt pedagoga amatu piecus gadus.

Ierobežojums attieksies uz visām izglītības iestādēm.

Kā skaidro Izglītības un zinātnes ministrijā, "ierobežojums ir atbilstošs, lai pēc iespējas novērstu kaitējuma risku izglītojamo un valsts drošības interesēm".

Par likuma grozījumiem vēl būs jālemj Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!