Foto: AFI

Satiksmes ministra amata kandidāts tiks izraudzīts no partijas "Vienotība" biedru vidus, nedodot priekšroku nozares profesionāļiem, sacīja "Vienotības" priekšsēdētāja, 12. Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka ir izplatītais mīts, ka ministram ir jābūt konkrētās nozares profesionālim, taču "ministram ir jābūt politiķim, kurš spēj vadīt tos profesionāļus, kuri viņa vadībā strādā, kurš skaidri saprot, kurp šo nozari vadīt un kādus rezultātus prasīt".

"Es pašlaik kategoriski atsakos no kaut kādiem minējumiem par vārdiem. Ir arī vārdi, kuri jau ir izskanējuši presē, bet es noraidu jebkādas spekulācijas par ārpus partijas esošiem cilvēkiem," sacīja politiķe.

Āboltiņa uzsvēra, ka jāspēj atrast cilvēkus partijā, kuri var un grib to darīt.

Jau ziņots, ka premjere Laimdota Straujuma 4.novembrī pieprasīja satiksmes ministra Anrija Matīsa demisiju. Iemesls demisijas pieprasīšanai bija ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām "airBaltic" attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas. Pēc Matīsa demisijas, aktualizējās jautājums par Straujumas vadītās valdības stabilitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!