Foto: LETA
Arvien skaidrāk iezīmējas iespējamais atbildības sfēru sadalījums jaunajā valdībā, liecina politiķu teiktais.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis trešdien žurnālistiem apliecināja, ka ZZS atbildībā varētu būt Zemkopības ministrija, Finanšu ministrija, Veselības ministrija, Aizsardzības ministrija, kā arī Satiksmes ministrija (SM).

"Cilvēks, kas var vadīt šo ministriju - Uldis Augulis - ir profesionālis savā jomā, viņš savā laikā ir vadījis šo ministriju," klāstīja Brigmanis, vēršot uzmanību uz to, ka iepriekšējā ministra laikā SM nav veiksmīgi darbojusies.

Atbildot uz jautājumu, vai SM tomēr varētu nonākt "Vienotības" pārziņā, Brigmanis uzsvēra, ka par to nevar būt nekādu diskusiju.

Nacionālās apvienības pārziņā varētu palikt tās ministrijas, par kurām partija atbild jau pašlaik - Tieslietu ministrija, Kultūras ministrija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Tādējādi "Vienotības" pārziņā varētu būt Ārlietu ministrija, Iekšlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Ekonomikas ministrija un Labklājības ministrija.

Tikmēr partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka "Vienotība" nav partija, kas piekritīs ministriju sadalījumam pēc "atlikuma jeb drupaču salasīšanas no galda principa".

"Frakcija vēlas nopietnu sarunu par to, kāda būs iespēja realizēt konkrētus politiskus uzstādījumus arī tajās ministrijās, par kurām neatbild "Vienotība"," viņa teica.

Jau vēstīts, ka Vējonis trešdien jaunās valdības veidošanu uzticēja ZZS virzītajam kandidātam - Saeimas deputātam Mārim Kučinskim (ZZS).

Vējonis nesniedza sīkākus skaidrojumus par to, kāpēc Kučinska piedāvājums valdības veidošanai bijis labāks par "Vienotības" izvirzītā kandidāta Kārļa Šadurska redzējumu.

Saskaņā ar Kučinska teikto koalīcija būtu jāveido trim partijām - ZZS, Nacionālajai apvienībai (NA) un "Vienotībai". Līdz ar to viņš tuvākajā laikā vēlas runāt ar visu "Vienotības" frakciju, izslēdzot sarunas ar atsevišķiem spēkiem vai grupām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!